Αντιγηραντική κρέμα βαθιάς ανάπλασης για πρόσωπο, μάτια, λαιμό και ντεκολτέ. Επαναφέρει το σχήμα του οβάλ του προσώπου. Αναδομεί τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος οι οποίες έχουν υποστεί χαλάρωση και πτώση. Προσφέρει ορατή σύσφιξη στο λαιμό και την περιοχή κάτω από το σαγόνι, επαναφέροντας στην επιδερμίδα την πυκνότητα που χρειάζεται. Επίσης, καταπολεμά το οξειδωτικό στρες, γεμίζει το κενό κάτω από τα μάτια με αποτέλεσμα τα μάγουλα να φαίνονται πιο σφριγηλά. Δρα και στην περιοχή των ματιών καθώς γεμίζει και λειαίνει τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο πόδι χήνας. Προσφέρει έντονη ενυδάτωση, τρέφει τον επιδερμικό ιστό και διεγείρει την σύνθεση κολλαγόνου. Παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα και αναδιαμορφώνει το περίγραμμα του προσώπου.
N° | Υλικό | 100g | 50g | Δράση |
ΦΑΣΗ Α | ||||
1 | Απιονισμένο Νερό | 65,3 | 32,65 |
|
2 | Πανθενόλη | 1,5 | 0,75 | Ενισχύει την αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού και ενυδατώνει σε βάθος |
3 | Φυτική Γλυκερίνη | 4 | 2 | Ενυδατώνει σε βάθος επαναφέροντας τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα |
4 | Γόμμα Ξανθάνης | 0,2 | 0,1 | Συνεργιστικό μείγμα από πολυσακχαρίτες για πήξιμο υδατικής φάσης |
ΦΑΣΗ Β | ||||
5 | Rheosol AP | 1,0 | 0,5 | Ανιονικό πολυμερές με ιδιότητες πηκτικού, σταθεροποιητή γαλακτώματος, και γαλακτωματοποιητή |
6 | Olivem 1000 | 4,5 | 2 | Ισχυρός γαλακατωματοποιητής, πλούσιος σε λιπαρά οξέα, παράγει υγρούς κρυστάλλους και ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα |
7 | Avocadin | 2 | 1,5 | Σύμπλεγμα πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες και φυτοστερόλες. Ενισχύει την θρέψη της επιδερμίδας και παρέχει αντιγηραντικά οφέλη |
8 | Coconut Oil Fractionated | 4 | 2 | Ελαφρύς εστέρας ο οποίος θρέφει το δέρμα χωρίς ίχνος λιπαρότητας και δεν φράζει τους πόρους |
9 | Cetyl Alcohol | 1 | 0,75 | Λιπαρή αλκοόλη, δρα ως συν-γαλακτωματοποιητής, πηκτικός παράγοντας και συνεισφέρει στην θρέψη της επιδερμίδας |
10 | Αμυγδαλέλαιο | 2 | 2 | Προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα |
11 | Tamanu Λάδι | 2 | 2 | Προσφέρει ισχυρές αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Ενυδατώνει την επιδερμίδα επαναφέροντας την χαμένη ελαστικότητα |
12 | Αβοκάντο λάδι | 2 | 2 | Πλούσιο σε βιταμίνες, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα δίνοντας του ελαστικότητα και σφριγηλότητα |
13 | Βιταμίνη Ε | 0,5 | 0,25 | Αντιοξειδωτικό για προστασία από την οξείδωση |
ΦΑΣΗ Γ | ||||
14 | Preservative 12 | 1 | 0,5 | Συντηρητικό |
15 | Majestem | 2 | 1 | Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, συσφίγγει ορατά την χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή κάτω από το σαγόνι και τον λαιμό, γεμίζει το κενό κάτω από τα μάτια και τις ρυτίδες στο πόδι χήνας και το μέτωπο |
16 | Δραστικό Εκχ. Λούπινου | 2 | 1 | Διεγείρει την σύνθεση κολλαγόνου, αναδoμεί και συσφίγγει την επιδερμίδα στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, καταστέλλοντας την χαλάρωση. Βελτιώνει την ελαστικότητα και αναδιαμορφώνει το περίγραμμα του προσώπου |
17 | Υαλουρονικό Οξύ και Κολλαγόνο | 5 | 2,5 | Ενυδατώνει άμεσα την επιδερμίδα σε βάθος, επιβραδύνει την γήρανση, βελτιώνει την απαλότητα, την σφριγηλότητα και ελαστικότητα της επιδερμίδας. Μειώνει επίσης την εμφάνιση των ρυτίδων |
Μέθοδος Παραγωγής
- Στο κύριο δοχείο προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια το συστατικό 2 με ανάδευση μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- Σε ξεχωριστό δοχείο ετοιμάζουμε το προδιάλυμα των συστατικών 3 και 4 και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική φάση με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.
- Θερμαίνουμε την φάση Α στους 75 βαθμούς.
- Παράλληλα, σε άλλο ποτήρι ζέσεως ετοιμάζουμε την φάση Β και θερμαίνουμε στους 75 βαθμούς με ανάδευση μέχρι να λιώσουν τα βούτυρα και τα κεριά.
- Προσοχή το συστατικό 5 δεν θα λιώσει, αλλά θα κρατιέται σε διασπορά στην λιπαρή φάση.
- Όταν οι δύο φάσεις βρίσκονται στους 75 βαθμούς, ρίχνουμε προσεκτικά την φάση Β στην Α με ομογενοποίηση και πλανητική ανάδευση για 5 με 7 λεπτά σε δυνατές στροφές.
- Έπειτα μειώνουμε τις στροφές και συνεχίζουμε την ομογενοποίηση και την πλανητική ανάδευση μέχρι η κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν το προϊόν έχει κρυώσει , προσθέτουμε τα συστατικά 14 έως 17 ένα ένα με πλανητική ανάδευση ώσπου να ενσωματωθούν καλά. Ελέγχουμε το pH να βρίσκεται κάτω από 6,0 ειδάλλως ρυθμίστε το με το κατάλληλο διάλυμα.