Ελαφρύ γαλάκτωμα σώματος σε μορφή σπρέι, απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα και αφήνει μοναδικό άρωμα που διαρκεί. Δημιουργεί αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας, θρέφει σε βάθος και χαρίζει μεταξένια υφή. Η φυτική γλυκερίνη και η γλυκόλη ενισχύουν το κράτημα του αρώματος στο δέρμα και ταυτόχρονα το ενυδατώνουν. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Το Perfume Milk στεγνώνει άμεσα, δεν αφήνει λιπαρότητα και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες.
N | Πρώτη Υλη | 100γρ | 50γρ | Δράση |
ΦΑΣΗ Α | ||||
1 | Απ. Νερό | 81,9 | 40,95 |
|
2 | Γλυκερίνη Φυτική | 3 | 1,5 | Ενυδατώνει σε βάθος και ενισχύει το κράτημα του αρώματος στο δέρμα |
3 | Hydrolite 5 Green | 3 | 1,5 | Άριστος διαλύτης, ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος και ενισχύει το κράτημα του αρώματος στο δέρμα |
4 | Xanthan Gum | 0,2 | 0,1 | Πηκτικό υδατικής φάσης από πολυσακχαρίτες και σταθεροποιητής γαλακτώματος |
5 | Lecigel | 0,1 | 0,05 | Πηκτικό υδατικής φάσης, σταθεροποιεί και ενισχύει την γαλακτωματοποίηση |
ΦΑΣΗ Β | ||||
6 | Imwitor Litemuls | 3 | 1,5 | Γαλακτωματοποιητής σε υγρή μορφή για χρήση εν ψυχρώ σε λεπτόρρευστα γαλακτώματα για σπρέι εφαρμογές |
7 | Βιταμίνη E | 0,8 | 0,4 | Αντιοξειδωτικό, για αποφυγή αλλοίωσης των ελαίων της λιπαρής φάσης |
8 | Άρωμα | 5 | 2,5 | Άρωμα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση όχι βανίλιες (για να μην χρωματίσει το γαλάκτωμα με την πάροδο του χρόνου) |
ΦΑΣΗ Γ | ||||
9 | Preservative 12 | 1 | 0,5 | Συντηρητικό για την προστασία από μικροβιολογικό φορτίο |
10 | Fucogel 1.5p | 2 | 1 | Προσφέρει εξαιρετικές καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες |
Μέθοδος παραγωγής
- Στο κύριο δοχείο προσθέτουμε το νερό και το συστατικό 3
- Σε ξεχωριστό δοχείο ετοιμάζουμε το προδιάλυμα των συστατικών 2 έως 4 και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική φάση με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.
- Ακολουθεί η προσθήκη του συστατικού 5 με ομογενοποίηση μέχρι να διαλυθεί και να ενσωματωθεί πλήρως στην φάση Α.
- Σε ξεχωριστό δοχείο (Ιδανικά ποτήρι ζέσεως των 10ml) ζυγίζουμε όλα τα υλικά της φάσης Β και αναδεύουμε με πλανητική μέχρι την δημιουργία ομοιογενής λιπαρής φάσης.
- Στην συνέχεια, και με δυνατή ανάδευση/ομογενοποίηση, ρίχνουμε την φάση Β στο κύριο δοχείο. Ξεκινάει η διαδικασία γαλακτωματοποίησης. Διατηρούμε την ισχυρή ανάδευση και ελέγχουμε την γαλακτωματοποίηση για περίπου 5 λεπτά. Ελέγχουμε ότι το προϊόν είναι ομοιογενές και διακόπτουμε την ομογενοποίηση. Συνεχίζουμε την προσθήκη των συστατικών 9 και 10 με απλή ανάδευση μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τέλος ελέγχουμε το pH να βρίσκεται στο εύρος 5-6, διαφορετικά το ρυθμίζουμε με το κατάλληλο δ/μα.
- * Πριν χρησιμοποιήσετε το άρωμα που έχετε επιλέξει, ανατρέξτε στο IFRA του αρώματος στο παράρτημα Class 4d Fragrancing Cream για να δείτε αν το επιτρεπτό ποσοστό χρήσης είναι άνω του 5%