Κρεμώδες αφρόλουτρο πλούσιο σε μίγμα ήπιων επιφανειοδραστικών ουσιών. Χάρη στην φυτική γλυκερίνη και την πανθενόλη, χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας. Το κρεμώδες αφρόλουτρο παρέχει, μαλακτικές, προστατευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή ξηρές επιδερμίδες προσφέρει έντονη φροντίδα, θρέφει το δέρμα σε βάθος και το αφήνει ενυδατωμένο.
N° | Υλικό | 100γρ | 50γρ | Δράση |
ΦΑΣΗ Α | ||||
1 | Απιονισμένο νερό | 24,6 | 12,3 | |
2 | Πανθενόλη | 0,2 | 0,1 | Διαθέτει ισχυρή ενυδατική δράση και συνεισφέρει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας |
3 | Φυτική γλυκερίνη | 4 | 2 | Eνυδατικός και μαλακτικός παράγοντας. Επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και προστατεύει από την ξηρότητα |
4 | Syner GX | 0,2 | 0,1 | Φυσικό πηκτικό από πολυσακχαρίτες για απαλή και λεία υφή |
ΦΑΣΗ Β | ||||
5 | Lauroat Surfactant | 30 | 15 | Ανιονικό επιφανειοδραστικό από αμινοξέα βρώμης. Έχει ενυδατικές, μαλακτικές, προστατευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και ρυθμίζουν το pH του δέρματος. |
6 | Glucotain Flex | 3 | 1,5 | Ήπιο, μη ιονικό επιφανειοδραστικό ιδιαίτερα κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα |
7 | Glucotain Care | 2 | 1 | Ήπιο, μη ιονικό επιφανειοδραστικό κατάλληλο σε κρεμώδη και πλούσια καθαριστικά προϊόντα |
8 | Cocamidopropyl Betain | 25 | 12,5 | Ήπια αμφοτερική επιφανειοδραστική ουσία . Χρησιμοποιείται ως ενισχυτής αφρισμού, ο οποίος, είναι πιο κρεμώδης, πλούσιος και σταθερός στο χρόνο |
ΦΑΣΗ Γ | ||||
9 | Stearic Acid | 5 | 2,5 | Λειτουργεί ως σταθεροποιητής σε κρεμώδες αφρόλουτρο. Είναι επίσης λιπαντικός παράγοντας, και βοηθά στην σταθερότητα του αφρισμού |
10 | Coconut Oil Fractionated | 1,5 | 0,75 | Εξαιρετικά ελαφρύ λάδι, δεν φράζει τους πόρους. Παράλληλα θρέφει σε βάθος |
11 | Αμυγδαλέλαιο | 1,5 | 0,75 | Φυτικό λάδι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προστατεύει την επιδερμίδα |
ΦΑΣΗ Δ | ||||
12 | Preservative 12 | 1 | 0,5 | Συντηρητικό για την αποφυγή μόλυνσης του προϊόντος |
14 | Άρωμα | 1 | 0,5 | Προαιρετικό (Προσθήκη με ένα μέρος του συστατικού 8, σε αναλογία 1:3 άρωμα/τασιενεργό) |
Μέθοδος Παραγωγής
- Στο κύριο δοχείο παραγωγής προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια το συστατικό 2 με απλή ανάδευση μέχρι να διαλυθεί.
- Σε ξεχωριστό δοχείο προδιαλύουμε το συστατικό 3 με το συστατικό 4, και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική φάση με ισχυρή ανάδευση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.
- Σε ξεχωριστό βοηθητικό δοχείο προσθέτουμε τα συστατικά 5 έως 8, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε την φάση αυτή στο κύριο δοχείο( υδατική Φάση) με ανάμειξη.
- Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την φάση Γ.
- Έπειτα θερμαίνουμε το κύριο δοχείο (υδατική φάση) και την φάση Γ ξεχωριστά έως τους 75 - 80 βαθμούς. Όταν και οι δύο φάσεις έχουν φτάσει την θερμοκρασία των 80 βαθμών, ρίχνουμε την φάση Γ στο κύριο δοχείο με ομογενοποίηση και πλανητική ανάδευση. Μόλις το προϊόν φτάσει τους 35 βαθμούς, προσθέτουμε τα συστατικά 12 και 14 με πλανητική ανάδευση.
- Το προϊόν μας αυτή την στιγμή είναι πηκτό σαν κρέμα. Αποθηκεύουμε το προϊόν σε μπουκάλι Βoston tall και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 48 ώρες μέχρι να ρευστοποιηθεί και να πάρει το τελικό του ιξώδες.