Ενυδατική μάσκα σε μορφή κρέμας με άμυλο καλαμποκιού. Μειώνει την λιπαρότητα της επιδερμίδας και απορροφά το σμήγμα προσφέροντας ματ αποτέλεσμα και απαλή πουδρέ, μεταξένια αίσθηση. Ιδανική για βαθιά ενυδάτωση, καταπραΰνει την επιδερμίδα και είναι κατάλληλη για ευαίσθητα, ξηρά και ερεθισμένα δέρματα. Η μάσκα είναι εμπλουτισμένη με προβιταμίνη Β5 που σε συνδυασμό με την φυτική γλυκερίνη και τον χυμό αλόης ενυδατώνουν και δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας. Παράλληλα, η αλλαντοΐνη καταπραΰνει και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η μάσκα περιέχει έναν συνδυασμό φυτικών ελαίων και βουτύρων, που σε συνδυασμό με τους πτητικούς εστέρες ενυδατώνουν και θρέφουν το δέρμα χωρίς να φράζουν τους πόρους. Αφήνουν την επιδερμίδα απαλή χωρίς την αίσθηση λιπαρότητας και επαναφέρουν την χαμένη της ελαστικότητα. Τέλος, τα εκχυλίσματα από Καλέντουλα και Χαμομήλι παρέχουν καταπραϋντικές, αναπλαστικές και τονωτικές ιδιότητες.
Οδηγίες Χρήσης:
Ενώ έχει προηγηθεί καθαρισμός προσώπου (κατά προτίμηση με απολεπιστικό προϊόν), εφαρμόζετε ένα παχύ ομοιογενές (χωρίς κενά) στρώμα μάσκας στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, τα χείλη και την μύτη. Αφήνετε την μάσκα να δράσει για 5 με 10 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε το περίσσευμα με ένα βαμβάκι. Το πρόσωπο παραμένει μεταξένιο, και ενυδατωμένο. Εάν επιθυμείτε, στην συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε και την καθημερινή σας κρέμα προσώπου.
N° | Υλικό | 100γρ | 50γρ | Δράση |
ΦΑΣΗ Α | ||||
1 | Απιονισμένο Νερό | 61,8 | 30,9 |
|
2 | Προβιταμίνη Β5 | 0,5 | 0,25 | Βιταμίνη, ενεργό συστατικό με αναπλαστικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες |
3 | Χυμός Αλόης | 0,5 | 0,25 | Ενυδατικός παράγοντας, παρέχει αίσθηση φρεσκάδας |
4 | Αλλαντοΐνη | 0,2 | 0,1 | Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Διαθέτει ισχυρή ενυδατική δράση και συνεισφέρει σημαντικά στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Κατάλληλη για προϊόντα φροντίδας του ευαίσθητου, ερεθισμένου, και ξηρού δέρματος |
ΦΑΣΗ Β | ||||
5 | Γλυκερίνη Φυτική | 6 | 3 | Ενυδατικός παράγοντας. Ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας |
6 | Rheosol AP | 0,5 | 0,25 | Ανιονικό πολυμερές με ιδιότητες πηκτικού υδατικής φάσης, σταθεροποιητή γαλακτώματος, και γαλακτωματοποιητή |
ΦΑΣΗ Γ | ||||
7 | Phytocream 2000 | 7 | 3,5 | Μη ιονικός γαλακτωματοποιητής σε μορφή κεριού για λάδι σε νερό γαλάκτωμα |
8 | Λάδι Αβοκάντο | 2 | 1 | Πλούσιο λάδι, για θρέψη της επιδερμίδας |
9 | Αμυγδαλέλαιο | 2 | 1 | Ενυδατικό λάδι, για μαλακό και απαλό δέρμα |
10 | Cetiol CC | 3 | 1,5 | Ελαφρύς ξηρός εστέρας που αφήνει βελούδινη αίσθηση κατά την εφαρμογή και στεγνώνει αμέσως |
11 | Coconut Oil Fractionnated | 3 | 1,5 | Εξαιρετικά ελαφρύ λάδι για ενυδάτωση της επιδερμίδας, το οποίο δεν φράζει τους πόρους |
12 | Κακάο Βούτυρο | 1 | 0,5 | Φυτικό βούτυρο για ενίσχυση ενυδάτωσης και πήξιμο λιπαρής φάσης. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενισχύοντας την άμυνα της επιδερμίδας |
13 | Αλόη Βέρα Βούτυρο | 2 | 1 | Με αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και ελαστικότητα στην ευαίσθητη επιδερμίδα |
14 | Βιταμίνη Ε | 0,5 | 0,25 | Αντιοξειδωτικό, για αποφυγή αλλοίωσης των ελαίων της λιπαρής φάσης |
ΦΑΣΗ Δ | ||||
15 | Εκχ. Καλέντουλας | 1,5 | 0,75 | Με καταπραϋντικές ιδιότητες, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και αναπλάθει την επιδερμίδα |
16 | Εκχ. Χαμομηλιού | 2 | 1 | Παρέχει καταπραϋντικές ιδιότητες και τόνωση του δέρματος. Κατάλληλο για ευαίσθητη επιδερμίδα |
17 | Preservative 12 | 1 | 0,5 | Συντηρητικό για διατήρηση από μικροβιολογική μόλυνση |
18 | Corn PO4 | 5 | 2,5 | Ειδικό άμυλο το οποίο προσφέρει μεταξένια αίσθηση, μειώνει την λιπαρότητα της επιδερμίδας απορροφώντας το σμήγμα και δίνοντας ματ αποτέλεσμα καθώς και μια απαλή πουδρέ αίσθηση |
19 | Άρωμα Chamomile | 0,5 | 0,25 |
|
Μέθοδος Παραγωγής
- Στο κύριο δοχείο παραγωγής προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια ένα ένα τα συστατικά 2 έως 4 υπό ανάδευση έως την πλήρη διάλυση τους.
- Σε ξεχωριστό δοχείο ( Β ) προδιαλύουμε το συστατικό 5 στο συστατικό 6 και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα προσθέτουμε σε αυτό την υδατική μας φάση (Α) με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ.
- Έπειτα, ζυγίσουμε την φάση Γ σε ξεχωριστό δοχείο και θερμαίνουμε στους 75 βαθμούς μέχρι να λιώσουν όλα τα συστατικά. Προσοχή, όχι παρατεταμένη θέρμανση.
- Παράλληλα φέρνουμε το κύριο δοχείο (φάσεις Α+Β) σε θερμοκρασία 75 βαθμών. Εδώ επίσης προσοχή στην παρατεταμένη θέρμανση.
- Όταν έχουμε ολοκληρώσει τα παραπάνω, ξεκινάμε την διαδικασία γαλακτωματοποίησης ρίχνοντας την φάση Γ στο κύριο δοχείο με δυνατή ομογενοποίηση και πλανητική ανάδευση για περίπου δέκα λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τις στροφές ανάδευσης.
- Έπειτα, προσθέτουμε ένα ένα στο κύριο δοχείο και σε θερμοκρασία 35 βαθμών τα συστατικά της φάσης Δ με ανάδευση.
- Προσοχή το συστατικό 18. Ενδέχεται να δημιουργήσει κομπάκια. Με δυνατό ανακάτεμα πετυχαίνεται η σωστή ενσωμάτωση του.
- Τέλος ελέγχουμε το pH να βρίσκεται μεταξύ 5,5-6,5.