Το βούτυρο καριτέ σε συνδυασμό με το αμυγδαλέλαιο μαλακώνει και ενυδατώνει τα σκασμένα και ταλαιπωρημένα χέρια ενώ το βαλσαμέλαιο, η προβιταμίνη B5 και το τζελ αλόης επουλώνουν και αναπλάθουν την επιδερμίδα.
Α) Υδατική Φάση
55γρ Νερό
5γρ Φυτική γλυκερίνη
Β) Λιπαρή φάση
10γρ Βούτυρο Καριτέ
10γρ Αμυγδαλέλαιο
6γρ Phytocream γαλακτωματοποιητής
6γρ Cetyl alcohol
3η Φάση
4γρ Βαλσαμέλαιο
2γρ Προβιταμίνη Β5
1γρ Τζελ Αλόης
1γρ Συντηρητικό Preservative 12
15 Σταγόνες Λεμονόχορτο αιθέριο έλαιο
- Αποστειρώνουμε τα σκεύη και παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.
- Θερμαίνουμε τις δύο φάσεις Α και Β σε ξεχωριστά σκεύη στους 70 °C
- Μόλις η θερμοκρασία μας φτάσει στους 70 °C ρίχνουμε την Β φάση (Λιπαρή) στην Α φάση (Υδατική) και ανακατεύουμε με μιξεράκι.
- Όταν η θερμοκρασία του γαλακτώματος πέσει κάτω από τους 35°C προσθέτουμε, το βαλσαμέλαιο, την προβιταμίνη Β5,το τζελ αλόης και το συντηρητικό.
- Αρωματίζουμε με 15 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτο.
- Αποθηκεύουμε το προϊόν σε βαζάκι αναγράφοντας την ημερομηνία παραγωγής, τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε και την ημερομηνία λήξης.