Πραγματικά υπέροχη συνταγή αφού το βούτυρο βανίλιας που χρησιμοποιούμε δίνει στο τελικό προϊόν απαλό άρωμά και μοναδική υφή.
Συνδυαστικά το έλαιο από γαϊδουράγκαθο, το έλαιο από καρύδα και το αμυγδαλέλαιο προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα.
Σύνολο 200γρ
Α) Υδατική Φάση
150γρ νερό
Β) Λιπαρή Φάση
4γρ Γαϊδουράγκαθο
4γρ Καρύδα Λάδι
12γρ Αμυγδαλέλαιο
6γρ Βούτυρο Βανίλια
15γρ Phytocream
3γρ Celyl alcohol
Γ Φάση κάτω των 35°C
2γρ βιταμίνη Ε
2γρ Honeyquat
2γρ Preservative 12
1% Άρωμα τροφίμου σοκολάτα*
- Αποστειρώνουμε τα σκεύη μας και παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.
- Θερμαίνουμε τις δύο φάσεις Α και Β σε ξεχωριστά σκεύη στους 70 °C
- Μόλις η θερμοκρασία μας φτάσει στους 70 °C ρίχνουμε την Β φάση (Λιπαρή) στην Α φάση (Υδατική) και ανακατεύουμε με μιξεράκι.
- Όταν η θερμοκρασία του γαλακτώματος πέσει κάτω από τους 35°C προσθέτουμε, την βιταμίνη Ε, το Honeyquat, και το συντηρητικό.
- Αρωματίζουμε με Flavor oil (Άρωμα τροφίμου) Σοκολάτα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρώματα όπως coconut Vanilla ή Vanilla σε ποσοστό 1% ή αιθέριο έλαιο της επιλογής μας(12 σταγόνες)
- Αποθηκεύουμε το προϊόν σε βαζάκι των 200ml αναγράφοντας την ημερομηνία παραγωγής, τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε και την ημερομηνία λήξης.