Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποιούμε το Potassium Alum Powder το οποίο προσφέρει φυσική αντιιδρωτική προστασία καθώς επίσης έχει καταπραϋντικές, αποσμητικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Α Φάση
40γρ Νερό
0.4γρ Γόμα Ξανθάνης
B Φάση
5γρ Potassium Alum Powder
2γρ Ανθόνερο Αμαμελίδας
1γρ Ανθόνερο Αγγούρι.
Γ Φάση
5γρ Αλόη βέρα τζέλ
0.5γρ Καστορέλαιο
0.5γρ Fractionated Coconut oil Λάδι
0.5γρ Preservative 12
6 Σταγόνες Λεβάντα Αιθέριο Έλαιο
3 Σταγόνες Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο
3 Δενδρολίβανο Αιθέριο Έλαιο
- Σε αποστειρωμένο δοχείο προσθέτουμε το νερό και θερμαίνουμε έως τους 40οC
- Απομακρύνουμε το δοχείο από την φωτιά και προσθέτουμε την γόμα ξανθάνης ανακατεύοντας καλά με μιξεράκι μέχρι να δημιουργηθεί το τζελ μας.
- Μόλις είναι έτοιμο το τζέλ προσθέτουμε τα υλικά της Β φάσης αναδεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί το Potassium Alum Powder.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της Γ φάσης και αποθηκεύουμε το υλικό μας σε πλαστικό δοχείο roll on 50ml αναγράφοντας τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε, την ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξης.
Βιβλιογραφία: Arom/tic