Λευκαντική κρέμα νυκτός ιδανική για το πρόσωπο. Περιέχει φυτική γλυκερίνη και πανθενόλη που προσφέρουν ενυδάτωση του δέρματος. Η λιπαρή αλκοόλη σε συνδυασμό με το βούτυρο κακάο προσφέρουν θρέψη και απαλό δέρμα. Τα διάφορα φυτικά έλαια, παρέχουν μαλακτική και λευκαντική δράση ενώ η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα ανθόνερα εσπεριδοειδών και το εκχύλισμα από κρεμμύδι περιέχουν μόρια τα οποία ενισχύουν την λεύκανση. Η κρέμα είναι εμπλουτισμένη με δύο ενεργά συστατικά, το Belides (άνθη μαργαρίτας) και την φυσική βιταμίνη C, τα οποία καταπολεμούν τις δυσχρωμίες, αντιμετωπίζουν τις κηλίδες και τις πανάδες επαναφέροντας στο δέρμα την χαμένη του λάμψη και ομορφιά.
N° | Υλικό | 100g | 50 g | Δράση |
ΦΑΣΗ Α (ΥΔΑΤΙΚΗ) | ||||
1 | Απιονισμένο Νερό | 63.5g | 31.75 g |
|
2 | Γλυκερίνη Φυτική | 3g | 1.5 g | Ενυδατικός παράγοντας. Βοηθά επίσης στην προ διάλυση της γόμμας ξανθάνης |
3 | Προβιταμίνη Β5 | 0.5g | 0.25 g | Βιταμίνη, ενεργό συστατικό με αναπλαστικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες |
|
|
|
|
|
ΦΑΣΗ Β (ΛΙΠΑΡΗ) | ||||
4 | Phytocream 2000 | 7g | 3.5 g | Μη ιονικός γαλακτωματοποιητής σε μορφή κεριού για λάδι σε νερό γαλάκτωμα |
5 | Cetyl Alcohol | 2g | 1g | Λιπαρή αλκοόλη, σταθεροποιητής, πηκτικό λιπαρής φάσης και συν-γαλακτωματοποιητής |
6 | Κακάο Βούτυρο | 2g | 1 g | Φυτικό βούτυρο για ενίσχυση ενυδάτωσης και πήξιμο λιπαρής φάσης. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενισχύοντας την άμυνα της επιδερμίδας. |
7 | Αμυγδαλέλαιο | 5g | 2.5 g | Ενυδατικό λάδι, για απαλό δέρμα |
8 | Λάδι Καρύδας | 2g | 1 g | Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τις πανάδες ενισχύοντας την ανάπλαση του δέρματος |
9 | Λάδι Τζοτζόμπα | 2g | 1 g | Πλούσιο σε βιταμίνες, κυρίως βιταμίνη Ε διαθέτει φυσικό δείκτη προστασίας, μιμείται τα φυσικά κολλαγόνα του δέρματος και μειώνει την εμφάσνιση των πανάδων |
10 | Λάδι Αχιλλέας | 1.5g | 0.75 g | Λάδι με λευκαντικές ιδιότητες |
11 | Βιταμίνη E | 0.5g | 0.25 g | Αντιοξειδωτικό, για αποφυγή αλλοίωσης των ελαίων της λιπαρής φάσης |
| ||||
ΦΑΣΗ Γ | ||||
12 | Preservative 12 | 1g | 0.5 g | Συντηρητικό για προστασία από μικροβιακό φορτίο |
| ||||
13 | Πορτοκάλι Ανθόνερο | 1g | 0.5 g | Ανθόνερο με λευκαντικές ιδιότητες |
14 | Λεμόνι Ανθόνερο | 1g | 0.5 g | Ανθόνερο με λευκαντικές ιδιότητες |
15 | Κρεμμύδι εκχύλισμα | 1g | 0.5 g | Εκχύλισμα με λευκαντικές ιδιότητες |
16 | Φυσική Βιταμίνη C | 2g | 1 g | Ενεργό συστατικό με λευκαντικές ιδιότητες |
17 | Belides | 5 | 2.5 g | Ενεργό συστατικό με λευκαντικές ιδιότητες |
Μέθοδος παραγωγής
- Κρατάμε απόβαρο από το κύριο δοχείο.
- Στο κύριο δοχείο προσθέτουμε το νερό. Επειτα προσθέτουμε την γλυκερίνη, και στην συνέχεια, προσθέτουμε την πανθενόλη υπό ανάδευση μέχρι να διαλυθεί.
- Σε ξεχωριστό δοχείο ζυγίζουμε όλα τα λιπαρά εκτός από την Βιταμίνη Ε η οποία θα προστεθεί την τελευταία στιγμή στην λιπαρή φάση ώστε να αποφύγουμε την παρατεταμένη θέρμανση της.
- Φέρνουμε σε θερμοκρασία 70-75 βαθμών την λιπαρή φάση. Επιβεβαιώνουμε ότι όλα τα λιπαρά έχουν λιώσει.
- Προσθέτουμε την Βιταμίνη Ε στην λιπαρή φάση.
- Φέρνουμε και την υδατική φάση σε θερμοκρασία 70-75 βαθμών. Και υπό δυνατή ανάδευση, ρίχνουμε τα λιπαρά στην υδατική φάση/κύριο δοχείο.
- Ξεκινάει η διαδικασία γαλακτωματοποίησης. Διατηρούμε την ισχυρή ανάδευση και ελέγχουμε την γαλακτωματοποίηση για περίπου 10 λεπτά. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούμε και πλανητική ανάδευση. Όταν το προϊόν ξεκινάει να πήζει χαμηλώνουμε την ένταση ανάδευσης.
- Σε θερμοκρασία 35 βαθμών προσθέτουμε το συντηρητικό και στην συνέχεια ένα ένα τα εκχυλίσματα και δραστικά.
- Αρωματίζουμε και ενισχύουμε την κρέμα μας με αιθέρια έλαια όπως λεμόνι, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλι.
- Αποθηκεύουμε το προϊόν σε δοχείο επιλογής μας αναγράφοντας την ημερομηνία παραγωγής, τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε και την ημερομηνία λήξης.