Cream gel για φρεσκάδα και ανακούφιση από μυικούς πόνους. Περιέχει μενθόλη γνωστή για τις αναλγητικές, καταπραυντικές και τονωτικές τις ιδιότητες. Προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα ενάντια στις μυικές ενοχλήσεις και τους σωματικούς πόνους. Παράλληλα σε συνδυασμό με το οινόπνευμα και το μίγμα αιθερίων ελάιων, χαρίζουν στην επιδερμίδα μια αίσθηση δροσιάς, φρεσκάδας και ευεξίας. Κατάλληλη για πόνους μέσης, πλάτης, ώμου, αυχένα κλπ. Περιέχει φυτική γλυκερίνη και πανθενόλη που προσφέρουν ενυδάτωση του δέρματος. Τα λάδια αγγουριού και αλόης σε συνδυασμό με το αμυγδαλέλαιο, πλούσια σε βιταμίνες προσφέρουν θρέψη, μαλακτική και αναπλαστική δράση ενώ τα εκχυλίσματα αγγουριού και αλόης ενισχύουν την ενυδάτωση και τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.
N° | Υλικό | 100g | 50g | Δράση |
ΦΑΣΗ Α (ΥΔΑΤΙΚΗ) | ||||
1 | Απιονισμένο Νερό | 71.1 | 35.55 |
|
2 | Γλυκερίνη Φυτική | 3 | 1.5 | Ενυδατικός παράγοντας. Βοηθά στην προδιάλυση της γόμμας ξανθάνης |
3 | Προβιταμίνη Β5 | 0.5 | 0.25 | Βιταμίνη, ενεργό συστατικό με αναπλαστικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες |
4 | Χυμός Αλόης | 1 | 0.5 | Ενυδατικός παράγοντας, περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, και παρέχει αίσθηση φρεσκάδας |
5 | Αγγούρι Εκχύλισμα | 1 | 0.5 | Ευεργετικό για την επιδερμίδα, με τονωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Παρέχει φρεσκάδα και αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας |
6 | Rheosol AP | 1 | 0.5 | Ανιονικό πολυμερές το οποίο αυξάνει το ιξώδες και την σταθερότητα των γαλακτωμάτων. Κατάλληλο για cream gel υφές |
ΦΑΣΗ Β (ΛΙΠΑΡΗ) | ||||
7 | Αμυγδαλέλαιο | 12.5 | 6.25 | Πλούσιο σε βιταμίνες διαθέτει αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Θρέφει και μαλακώνει το δέρμα. |
8 | Αγγούρι Λάδι | 1 | 0.5 | Πλόυσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, έχει μαλακτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα την οποία τονώνει και ενυδατώνει |
9 | Αλόη Λάδι | 1 | 0.5 | Για την προστασία και την ενυδάτωση του δέρματος. Καταπραΰνει, ενεργοποιεί την αναδόμηση και την ανάπλαση των κυττάρων |
10 | Βιταμίνη E | 0.5 | 0.25 | Αντιοξειδωτικό, για αποφυγή αλλοίωσης των ελαίων της λιπαρής φάσης |
ΦΑΣΗ Γ | ||||
11 | Μενθόλη | 2 | 1 | Προσδίδει αναζωογονητική φρεσκάδα, αναλγητικές ιδιότητες και ανακουφίζει από τους μυικούς πόνους |
12 | Οινόπνευμα | 4 | 2 | Παρέχει αίσθηση φρεσκάδας και η εντριβή με οινόπνευμα απαλύνει από τις μυαλγίες και τους πόνους των αρθρώσεων |
ΦΑΣΗ Δ | ||||
13 | Ευκάλυπτος Αιθ. Ελαιο | 0.1 | 0.05 | Για ανακούφιση από μυικούς πόνους, πιασίματα, ψύξεις και τραυματισμένους μύες |
14 | Καμφορά Αιθ. Ελαιο | 0.1 | 0.05 | Βοηθά στην αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων, των ρευματισμών. Κατάλληλο για ανακούφιση από πιασίματα |
15 | Κυπαρίσσι Αιθ. Ελαιο | 0.1 | 0.05 | Καταπραύνει τους μύες και τις αρθρώσεις, ανακουφίζει από πόνους και πιασίματα |
16 | Τζίντζερ Αιθ. Ελαιο | 0.1 | 0.05 | Απαλύνει τους πόνους, τονώνει τους μύς, καταπολεμά την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς |
17 | Preservative 12 | 1 | 0.5 | Συντηρητικό για προστασία από μικροβιακό φορτίο |
Μέθοδος παραγωγής
- Κρατάμε απόβαρο από το κύριο δοχείο.
- Στο κύριο δοχείο προσθέτουμε το νερό. Έπειτα προσθέτουμε την γλυκερίνη, και στην συνέχεια, την πανθενόλη υπό απλή πλανητική ανάδευση μέχρι να διαλυθεί.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα συστατικά 4 και 5 μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση τους. Επόμενο βήμα, προσθέτουμε το συστατικό 6 στο κύριο δοχείο με ισχυρή ομογενοποίηση μέχρι να ενυδατωθεί πλήρως η σκόνη και να φτιάξουμε ένα ομοιογενές τζελ.
- Σε ξεχωριστό δοχείο ζυγίζουμε όλα τα λιπαρά της φάσης Β. Και υπό δυνατή ανάδευση, ρίχνουμε τα λιπαρά στην υδατική φάση/κύριο δοχείο. Ξεκινάει η διαδικασία γαλακτωματοποίησης.
- Διατηρούμε την ισχυρή ανάδευση και ελέγχουμε την γαλακτωματοποίηση για περίπου 5 λεπτά. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούμε και πλανητική ανάδευση. Το προϊόν πήζει αμέσως. Οταν βλέπουμε ότι έχει γίνει σωστή ομογενοποίηση των λαδιών και ότι η κρέμα είναι λεία και γυαλιστερή σταματάμε την ανάδευση.
- Σε ξεχωριστό δοχείο ετοιμάζουμε το προδιάλυμα της μενθόλης με το οινόπνευμα με απλή ανάδευση και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο κύριο δοχείο με πλανητική ανάδευση. Επειτα, ρίχνουμε ένα ένα τα συστατικά 13 με 16 στο κύριο δοχείο και αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν σωστά.
- Τέλος προσθέτουμε το συντηρητικό.